Jumbo pakt binnenkort uit met zijn allereerste Foodmarkt in België. Davy Vanhaesendonck, voormalig bedrijfsleider bij Delhaize, krijgt de leiding over de eerste winkel. Zo kondigde hij zelf aan op LinkedIn.

Er werd al een lange tijd reikhalzend naar uitgekeken maar nu is het ook effectief zover: Jumbo zal zijn belevingsformule ‘Jumbo Foodmarkt’ ook in België introduceren. Wanneer dat precies het geval zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk. Maar we weten al wel wie het eerste verkooppunt zal leiden: Davy Vanhaesendonck, voormalig bedrijfsleider bij Delhaize. De man maakte het nieuws zelf bekend op zijn LinkedIn-pagina. “Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Na 13 fantastische jaren is de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Ik heb de afgelopen 13 jaar enorm leuke mensen leren kennen, elke collega ben ik immens dankbaar voor de mooie zaken die we op poten hebben gezet. De tijd is echter rijp voor een nieuwe uitdaging... as from september zal ik starten bij Jumbo, waar ik samen met het Jumbo België Team de eerste Foodmarkt in België op de kaart zal zetten”, reageert Davy Vanhaesendonck. De man werkte al sinds 2014 bij Delhaize en was onder meer store manager bij Delhaize Melsbroek, Mozart en De Fré. 

Jumbo Foodmarkt is een concept waar beleving centraal staat. Klanten vinden er veel verse producten, maar evengoed bereide gerechten die ter plekke door koks worden bereid. Daarbij kunnen klanten ervoor kiezen om de maaltijden ter plaatse op te eten of ze mee te nemen naar huis. Tot nu toe was Jumbo in ons land enkel aanwezig met zijn standaard supermarkten. Het wordt dus de eerste keer dat de Nederlandse belevingsformule zijn entree maakt op Belgische bodem. Het belevingsconcept van Jumbo is tot nu trouwens enkel terug te vinden in het Nederlandse Breda, Amsterdam, Goes, Groningen, Leidschendam, Leidsche Rijn, Tilburg en Veghel. Waar de Belgische vestiging zou komen, is niet duidelijk.