Jumbo neemt supermarktketen Agrimarkt over. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend. Jumbo krijgt er zo 6 nieuwe winkels in het Zuidwesten van Nederland bij. Hoeveel het bedrijf neertelde voor de transactie is onbekend. 

De 6 winkels die Jumbo aan zijn lijstje mag toevoegen zijn gelegen in het Zuidwesten van Nederland, meer bepaald in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Vlissingen, Oud-Beijerland en Terneuzen. In deze winkels en op het hoofdkantoor van Agrimarkt werken momenteel zo'n 360 mensen. Die wil Jumbo integraal overnemen. De ondernemingsraden van Agrimarkt, CZAV en Jumbo hebben al positief advies gegeven over de plannen. Al is het voorlopig nog wachten op het groen licht van de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM.

“We hebben met het management van Agrimarkt de afgelopen jaren verschillende strategische opties onderzocht en gekeken hoe we de regionale Agrimarkt formule verder kunnen uitbouwen", verklaart Antoon van Vugt, algemeen directeur bij CVAZ. “Gezien de ontwikkelingen in de supermarktwereld is het voor ons duidelijk dat de Agrimarkt-winkels zich beter kunnen ontwikkelen met een sterke formule in een retailomgeving waar de focus ligt op het exploiteren van supermarkten en het bedienen van de klanten in een omnichannel-omgeving.”

CVAZ benadrukt wel dat zijn geëxploiteerde AgriSneltank-tankstations en de AgriSnellaad-laadpunten nog steeds perfect passen in de groeistrategie van het bedrijf en dat het deze activiteiten dan ook zal voortzetten. 

Ook Jumbo is blij met de overname. “Deze aanwinst sluit goed aan op onze groeiambities”, vertelt Jumbo CEO Frits van Eerd. “De Agrimarkt-winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest Nederland. Daarnaast stelt de voorgenomen overname ons in staat om onze marktpositie hier verder te verstevigen. Eerder dit jaar hebben we een logistieke hub geopend in Middelburg voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. In combinatie met deze winkels die onder de vlag van Jumbo gaan draaien, krijgen we nu een mooi en breed aanbod in dit deel van het land.”