Jumbo neemt nog eens vier Alvo supermarkten over. Het gaat om winkels in Rumst, Niel en Boom (provincie Antwerpen) en Baasrode (Oost-Vlaanderen). Bij zijn opmars in Vlaanderen richt Jumbo zich steeds meer op Alvo-winkels.

Vier winkels die in handen zijn van zelfstandig ondernemer Christophe De Laet sluiten eind februari de deuren om in het najaar de deuren te openen onder de Jumbo-vlag. Het personeel blijft in de supermarkten aan de slag en zal uitgebreid worden waar nodig. De jongste tijd kiest Jumbo er steeds meer voor om winkels over te nemen, om zo zijn aanwezigheid in zijn land sneller uit te breiden. Het komt daarbij vaak terecht bij winkels van Alvo. Zes van de twintig winkels die Jumbo in ons land vorig jaar opende, waren voorheen in handen van de coöperatieve van zelfstandige ondernemers. Nu komen daar in één keer vier winkels bij. Wellicht volgen er nog meer. Door de groeiende concurrentie hebben zelfstandige ondernemers het steeds moeilijker om zich staande te houden, zo vertelde Sebastien Sintobin, de eerste Vlaamse franchisenemer van Jumbo aan Gondola. Hij baatte voorheen ook een Alvo-winkel uit.

Peter Isaac, directeur België bij Jumbo, zegt dat de supermarktketen bij zijn uitbreiding in ons land niet alleen bestaande winkels overneemt, maar ook nog altijd nieuwe bouwt.Het is een en-en-verhaal. We doen de twee. Bij een winkel die al vergund is, heb je een struikelbok minder, dat is natuurlijk een voordeel. Zeker omdat we merken dat het vergunningsparcours in België niet altijd evident is.” Dat bij overnames vaak Alvo in het vizier komt, noemt hij toeval. “Het klopt dat we de laatste tijd wat winkels van Alvo overgenomen hebben, maar dat is toch vooral eerder toeval. We kijken naar welke opportuniteiten er zijn en spelen daarop in. Het is niet zo dat we ons bij onze expansie specifiek op hen richten.”