SodaStream verrast met Beer Bar, een nieuw concept waarmee je thuis je eigen bier kan “brouwen”. Voorlopig is de brouwkit wel nog niet bij ons verkrijgbaar.

Beer Bar werkt volgens het bekende SodaStream-principe. Waar je voor je eigen frisdrank siroopjes kan toevoegen aan bruiswater, werkt Beer Bar met geconcentreerd bier. Door het aan bruisend water toe te voegen krijg je zo een "huisgebrouwen” bier.

Met één liter ‘Blondie’, zoals het geconcentreerd bier heet, kan je drie liever bier maken. Het bedrijf spreekt zelf van een uitzonderlijk concept om thuis ambachtelijk bier te brouwen, al moeten we dat natuurlijk met een korrel zout nemen. Want hoe ambachtelijk is een bier dat je op enkele seconden met kraantjeswater kan maken? Hoe dan ook speelt SodaStream met Beer Bar in op een trend die al langer woedt: die van het amateurbrouwen. 

Wie graag eens zou proeven van zo’n zelfgemaakt puntje, moeten we voorlopig wel teleurstellen. Momenteel is het product enkel verkrijgbaar op de Duitse webshop van SodaStream en in enkele Zwitserse supermarkten. SodaStream mikt er wel op Beer Bar ook in andere Europese landen uit te rollen vanaf eind 2016.