De familie Cardoen verkoopt zijn gelijknamige autosupermarkt aan het onafhankelijk investeringsfonds KeBeK Private Equity dat twee derde van de handelsactiviteiten van het bedrijf overneemt. Zaakvoerder Karel Cardoen blijft CEO van de keten en behoudt één derde van de aandelen. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Cardoen verkoopt nieuwe en jong gebruikte wagens aan een voordelige prijs. Doordat de autohandelaar overtollige voorraden opkoopt bij buitenlandse producenten, importeurs en dealers kan Cardoen (zo goed als) nieuwe auto's tegen een lage prijs verkopen. KeBeK participeert op zijn beurt in solide, middelgrote bedrijven met een potentieel voor verdere groei en waardecreatie. Het investeringsfonds stapt vijf tot zeven jaar mee in de zaak om deze samen verder uit te bouwen. Tijdens deze periode blijft de 64-jarige stichter Karel Cardoen aan het hoofd van 'zijn' bedrijf. 

“Onder impuls van Karel Cardoen is Cardoen uitgegroeid tot een solide en gerespecteerde speler in het Belgische autolandschap. Dankzij bijkomende diensten, zoals onderhoudscontracten, verlengde waarborg en financieringen, weet Cardoen haar klanten sterk aan zich te binden. Samen met Karel Cardoen en het management zullen we inzetten op de verdere expansie van het bedrijf in België. Tevens zullen we actief de mogelijkheid onderzoeken om activiteiten op te starten in het buitenland”, reageert Gert Van Huffel, managing partner van KeBeK Private Equity.

Ook Karel Cardoen ziet de samenwerking helemaal zitten: “Ik ben verheugd om KeBeK als meerderheidsaandeelhouder van Cardoen te mogen ontvangen. Zij erkennen de unieke positie van ons bedrijf en staan klaar om samen aan de kar te trekken voor de verdere uitbouw van de groep.” 

Vorig jaar verkocht Cardoen ongeveer 9000 auto's en draaide het een omzet van 95 miljoen euro. De multi-merkenverkoper is daarmee de grootste verkoper van personenwagens in België. De autosupermarkt heeft elf vestigingen in ons land. In totaal zal KeBeK 64% van de aandelen in handen hebben, maar hoeveel het bedrijf daarvoor betaalt wordt niet bekend gemaakt.