Internet loopt sinds enkele dagen storm voor een kledinglijn van Lidl. Op eBay worden stukken verkocht voor 20 keer de originele prijs.

Een online te verkrijgen kledinglijn van Lidl waar niet veel ruchtbaarheid werd, verovert sociale media stormenderhand. Het gaat om kousen, flipflops, t-shirts en sportschoenen. Nadat enkele Twitteraars foto's van de kledingstukken en sportschoenen van Lidl postten, wilde velen een van de stukken kopen. In het begin was de interesse voor in Duitsland en Nederland groot, in die mate dat het aanbod de vraag niet kon bijhouden. Omdat er zoveel vraag naar was, doken de producten al gauw op internationale veilingsites op, waar ze aan soms hallucinante prijzen verkocht werden. Zo werden er schoenen van 12,50€ verkocht voor 150€. Eén iemand bood de schoenen aan voor 465€.

 

 

"Het is een festivaltenue zonder dat er festivals zijn", zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt in Het Nieuwsblad. "In België zijn de kleren er gekomen nadat er kousen waren met ons logo naar aanleiding van onze nieuwe collectie van Heidi Klum (het fotomodel dat al verschillende keren met Lidl samenwerkte, nvdr). Die kousen hadden zoveel succes dat we nu meer kleren aanbieden." 

Momenteel zijn de kleren alleen maar te koop via de online winkel van de supermarktketen. "De collectie heeft een groot succes, maar nog niet alles is uitverkocht. Er zijn nog producten verkrijgbaar. Voor de mannenschoenen bekijken we of nog iets kunnen aanbieden", aldus Julien Wathieu, Franstalig woordvoerder.