Ikea heeft plannen om een winkel te open in winkelcentrum Madeleine, in hartje Parijs. Het nieuwe verkooppunt zou zich uitstrekken over een ruimte van 5.000m2. Dat meldt Le Figaro.

Hoewel de informatie nog niet bevestigd werd door de meubelgigant, zou de nieuwe Ikea-winkel volgens Le Figaro in het midden van het winkelcentrum Madeleine in Parijs gelegen zijn. Wel bevestigde Ikea dat het bedrijf graag zou neerstrijken in Parijs en dat er verschillende opties bestudeerd worden.

Naar verluidt zou de Zweedse meubelketen de plaats van de voormalige C&A innemen, boven een Decathlon en op enkele honderden meters van Leroy Merlin. Naast Ikea waren ook andere bedrijven als Primark en Truffaut geïnteresseerd in het ruime pand van 5.000m2. Ikea zou het pand in totaal 6 jaar huren en heeft daar jaarlijks zo'n 4,5 miljoen euro voor over. Hoewel 7 van de 33 Franse Ikea-winkels al in de buurt van Parijs gevestigd zijn, was er nog geen enkel verkooppunt in het stadscentrum, maar daar komt nu dus verandering in.

Ikea heeft al enkele jaren de ambitie om zich wereldwijd in stadcentra te vestigen. Traditioneel installeerde het bedrijf zijn winkeks in de voorsteden, wat altijd goed werkte, maar daar lijkt verandering in te komen. Voor veel millenials en jongeren uit de steden vormt de verplaatsing met de auto namelijk een serieus stokpaardje. Daarom zet de meubelgigant al een tijdje in op online shopping en probeert het voet aan de grond te krijgen in stadscentra van grote hoofdsteden.

Ondertussen test Ikea al 4 jaar een winkel in het stadscentrum van Hamburg. Twee andere projecten worden weldra gelanceerd: een winkel in Kopenhagen in 2019 en eentje in Londen in 2020. Daarnaast test de meubelgigant wereldwijd ook pop-upshowrooms in verschillende thema’s: een winkel gewijd aan de keuken in Stockholm of een verkooppunt gewijd aan de slaapkamer in Madrid, enzovoort. Ook bij ons stelde het bedrijf een van zijn collecties (Delaktig) voor in een pop-upstore in de hippe Antoine Dansaertstraat in Brussel.