De populaire restaurants in de Belgische meubelwinkels van Ikea krijgen een makeover. De inrichting van de restaurants wordt één voor één vernieuwd en België wordt bovendien het eerste land waar het voedingsaanbod duurzamer wordt.

DuurzamerBelgië speelt een pioniersrol in de nieuwe richting die Ikea inslaat met voeding. Bij ons kregen de vegetarische balletjes hun wereldwijde primeur, en ook nu is België het eerste land waar Ikea de switch maakt naar 100% duurzame vis en zeevruchten. Daarnaast werden in de kindermenu’s een slaatje, fruit en yoghurt geïntroduceerd, en werd frisdrank eerder al vervangen door fruitwater. “Er zitten nog meer veranderingen in de pijplijn”, zegt Merlijn Crébolder. “Ikea wil nog altijd lekkere en betaalbare voeding verkopen en serveren, maar we willen tegelijkertijd meer gezonde en duurzame alternatieven aanbieden”, klinkt het.

Alle restaurants vernieuwd voor de zomer

Niet alleen het voedingsaanbod krijgt een facelift, ook de Ikea restaurants worden vernieuwd. “Nog voor de zomer van 2016 nemen we één voor één de restaurants in alle woonwarenhuizen onder handen, om ze een gezelliger en huiselijker gevoel te geven. Ook de restaurants in onze nieuwe winkels in Hasselt en Mons zullen er helemaal anders uitzien dan mensen bij Ikea gewend zijn”, zegt interieurspecialiste Jolanda Wetzelaer.