Ikea opende onlangs haar eerste Moxy-hotel in Milaan. De meubelketen heeft ook concrete plannen om budgethotels te openen in Brussel, Antwerpen en Gent. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

Twee jaar geleden al kondigde Ikea aan dat het 1 miljard euro wou investeren in hotels en studentenkamers. Nu is het zover, want de meubelretailer opende begin deze maand haar eerste hotel in Milaan. Het is het eerste Moxy-hotel, een joint venture tussen Marriot en Ikea. Samen willen de partners de komende 10 jaar 150 hotels openen in Europa.

Het gaat om hotels met een oppervlakte van 5.000 à 10.000 m2, en 150 tot 200 kamers. De gemiddelde kammerprijs schommelt tussen 60 en 120 euro, waarmee Moxy op de budgetreiziger mikt. De doelgroep van de nieuwe hotelketen zijn de jonge “millenials” van de Generatie Y die wel een comfortabele kamer willen, maar geen behoefte hebben aan luxeuze roomservice of ontbijtbufetten, schrijft De Tijd.

Hoewel Ikea achter Moxy zit, zal je er geen Ikea-meubels terugvinden. Het is eerder de kostenbesparende gedachte achter Ikea die je ook bij Moxy terugvindt. Zo worden de hotelkamers prefab gebouwd in Italië, en wordt er ingezet op efficiëntie.

In BelgiëEr zijn al langer plannen om ook in ons land Ikea-hotels te openen. Volgens De Tijd zijn die plannen erg concreet en is Ikea al twee jaar op zoek naar geschikte locaties.