Meubelretailer Ikea start in België een samenwerking met De Kringwinkel voor het hergebruik van meubelen. Klanten kunnen daarbij hun gebruikte Ikea-meubelen tweedehands aanbieden in de koopjeshoek.

Volgens een onderzoek van Ikea bij een duizendtal Belgen, weten mensen nog altijd niet goed wat ze met hun oude meubelen moeten aanvangen. Een kwart stockeert ze thuis op zolder of in de garage, en 23% brengt ze direct naar het containerpark. Om het hergebruik van tweedehands meubelen te stimuleren lanceert Ikea België daarom de actie ‘Red de Meubelen’.

Voortaan kunnen klanten terecht bij de 6 woonwarenhuizen van Ikea België om hun meubelen een tweede leven te geven of om er een nieuwe eigenaar voor te zoeken. Klanten kunnen een Ikea-meubel tweedehands aanbieden in de koopjeshoek van elk woonwarenhuis, een workshop upcycling en meubelherstel volgen, hun oude sofa laten meenemen wanneer de nieuwe thuis worden geleverd, of hun meubel herstellen met gratis reserveonderdelen. 

Op de parkings van de winkels in Anderlecht, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem kunnen klanten hun meubelen ook aan De Kringwinkel, Les Petits Riens of Ressourcerie du Pays de Liège schenken. "Met dit aanbod werkt Ikea samen met zijn klanten verder aan een gesloten kringloop en een tweede leven voor meubelen", klinkt het bij de keten.