Zeer binnenkort kunt u bij Ikea meubels vinden waarin de elektronica al is ingebouwd. Dit initiatief dient volgens de Zweedse groep ter verkleining van alle draden en afstandsbedieningen die altijd in de weg liggen. De onderneming werkt hierbij nauw samen met TCL Multimedia, een producent van televisies en andere elektronicaonderdelen.

Het gloednieuwe gamma meubels met geïntegreerde televisies en speakers zou in de loop van juni in de winkel moeten komen. De producten zullen de eerste tijd in vijf Europese steden op de markt komen en daarna in zeven landen. Deze nieuwe hybride producten moeten vervolgens (zomer 2013) overal verkrijgbaar zijn.

"Dit is een grote stap voor ons. Wij zullen een uniek aanbod op de markt brengen. Wij zijn bezig met de lancering van een nieuw concept dat inhoudt dat de klant zijn meubels en elektronische apparatuur op dezelfde plaats kan kopen. Sterker nog, deze zijn voor elkaar ontworpen", aldus de toelichting van Magnus Bodesson, hoofd van de divisie "woonkamer” van Ikea.

De prijzen moeten voor een basiscombinatie met televisie en luidspreke, beginnen bij € 730 --. "Gezien de manier waarop IKEA werkt, kunnen wij onze producten tegen de laagste prijs op de markt aanbieden. Wij zijn ervan overtuigd dat het echt een groot succes zal worden", zegt Tolga Oncu, directeur verkoop van Ikea Zweden.

Ter herinnering: de IKEA-groep had in samenwerking met Whirlpool en Electrolux al elektrische huishoudapparatuur ontwikkeld. Ikea heeft nu 294 winkels in 26 landen en zag zijn nettowinst het afgelopen jaar met 10% toenemen.