De Belgische horlogemaker Ice-Watch gaat vanaf 1 maart 2 smartphones en 1 tablet op de markt brengen. De drie budgetvriendelijke Android-apparaten werden ontwikkeld door het Franse CG Mobile. Dat schrijft De Tijd.

CG Mobile had eerder al smartphones ontworpen voor Hello Kitty en Hugo Boss, en stapte naar verluid zelf naar Ice-Watch met het voorstel voor mobiele toestellen. Resultaat? De budget-smartphone Ice-Mini (bijna 100 euro), de grotere Ice-Forever (bijna 150 euro) en de tablet Ice-Tab (bijna 200 euro).

De Ice- Mini zal beschikbaar zijn in zes kleuren en heeft een 3,5 "scherm, 3G-compatibiliteit , dual simpoort, een dualcore 1GHz processor , 4GB RAM, een microSD poort en twee camera's. De Ice-Forever is beschikbaar in evenveel kleuren, maar heeft een 4 " scherm , een dualcore 1,2 GHz processor en een 5 megapixel camera . De eerste tablet-computer van Ice-Watch bestaat in vier kleuren en zal uitgerust zijn met een scherm van 7,85 ", een 5 megapixel camera, een quadcore processor van 1GHz , een microSD-slot en 8GB geheugen .