Hubside.Store komt naar Vlaanderen. De keten opende deze zomer 6 winkels, waarvan 3 in Vlaamse winkelstraten. Dat brengt het totaal aantal verkooppunten op 11.

Hubside.Store, dat in 2020 het licht zag en  gespecialiseerd is in nieuwe en opgeknapte multimedia en verhuur, heeft in twee jaar tijd al 120 verkooppunten in Europa geopend. Sinds 2021 is de keten ook aanwezig in België: het telt 11 winkels, waaronder 6 nieuwe, die pas deze zomer werden geopend. Het merk was al aanwezig in Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar nu heeft het ook zijn entree gemaakt in Vlaanderen, op drie locaties: in het winkelcentrum van Wijnegem, in Waasland Shopping in Sint-Niklaas en in Gent.   Hubside.Store versterkt ook zijn aanwezigheid in Wallonië met 3 nieuwe winkels: in het winkelcentrum Ville2 in Charleroi, in Shopping Belle-Ile Liège en in Shopping Nijvel. Om de uitrol te ondersteunen werft Hubside.Store 52 nieuwe medewerkers aan in deze regio's.

Herstelde producten, een segment dat is aangepast aan de crisis?

Het concept van Hubside.Store, dat we vorig jaar al aan onze lezers presenteerden, biedt zowel nieuwe als herstelde multimedia producten aan, met een garantie van 24 maanden. Zij zijn goed voor 60% van de verkoop van het bedrijf, met prijzen die 30 tot 40% goedkoper zijn dan nieuwe producten. Maar er zijn ook abonnementsformules, verhuurdiensten (multimedia, drones, enzovoort), reparaties en recycling… De verkoop van nieuwe smartphones daalt momenteel, stelt het bedrijf dat benadrukt dat herstelde producten erg populair zijn, zeker nu we de inflatie fors toeneem en de markt is getroffen door een tekort aan elektronische chips, waardoor de vraag exponentieel toeneemt.