Vanaf november verkoopt Carrefour by Mestdagh het allereerste cannabisbrood, een Belgische primeur. Daarvoor werkt de retailer samen met de Brusselse bakkerij La Wetterenoise, dat momenteel al biobrood verkoopt op basis van hennepzaad. 

Het is een echte primeur in België. De Brusselse bakkerij La Wetterenoise, waarvan de productie gesitueerd is in Vorst, biedt vanaf deze week een brood aan dat gemaakt is op basis van hennepzaden. Het brood is bereid met tarwemeel en biologisch zuurdesem…en is gemengd met volledige en gepelde biologische hennepzaden, vandaar zijn groene kleur. Nochtans heeft dit ‘cannabisbrood’ geen psychotropische eigenschappen. “De granen voldoen aan de vereisten van de FOD Volksgezondheid, die eist dat het THC-gehalte minder dan 0,2% bedraagt, anders zou dit brood niet verkocht mogen worden”, vertelt Charly Lowy, directeur van La Wetterenoise.

Het cannabisbrood, dat nu al verkrijgbaar is in de Lowy-winkel aan de Taborastraat, vlak bij de Grote Markt in Brussel, zal vanaf november beschikbaar zijn bij de geïntegreerde Carrefour-winkels van Mestdagh. Mestdagh beheert meer dan 50 geïntegreerde Carrefour-winkels in ons land en coördineert ook een netwerk van meer dan 30 geaffilieerde winkels. “De geaffilieerde winkels hebben ook de mogelijkheid om dit brood te verkopen”, verduidelijkt Charly Lowy.  

Volgens Charly Lowy is het brood op zich trouwens niet alleen een vernieuwing, maar biedt het ook op nutritioneel vlak een meerwaarde. “Het brood bevat plantaardige eiwitten en een indrukwekkende hoeveelheid aminozuren, vetten en koolhydraten”, vervolgt Charly Lowy. “Hennepproteïnen zijn bovendien ook licht verteerbaar en hebben een sterk vezelgehalte. Ze zijn ook rijk aan mineralen, vitamine E en aan Omega 3 en 6. De zaden bevatten caroteen, magnesium, calcium en arginine.”