De Delhaize-supermarkt in Dendermonde wordt vanaf juni door een zelfstandige ondernemer uitgebaat. Het is de vijfde winkel die verzelfstandigd wordt in het kader van het Transformatieplan bij Delhaize. 

Vanaf 26 juni 2016 wordt de Delhaize in Dendermonde een AD Delhaize. Waar de winkel voorheen door Delhaize zelf uitgebaat werd, zal dat in de toekomst gebeuren door Marc Bettens. Om de nodige vernieuwingswerken te kunnen uitvoeren zal de winkel gesloten zijn vanaf 12 juni om opnieuw de deuren te openen op 26 juni. De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize.

 

Nog vier te gaan...

In het sociaal akkoord van eind februari 2015 in het kader van het transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden en er hiervoor een zelfstandige uitbater zou gezocht worden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar,Turnhout en Lommel is dit al de vijfde Delhaizesupermarkt waarvoor een overnemer is gevonden. Voor de andere vier winkels loopt de procedure nog.