De Delhaize-supermarkt in het Limburgse Lommel wordt vanaf juni door een zelfstandige ondernemer uitgebaat. Het is de vierde winkel die verzelfstandigd wordt in het kader van het Transformatieplan bij Delhaize.

Vanaf 2 juni 2016 wordt de Delhaize in Lommel een AD Delhaize. Waar de winkel voorheen door Delhaize zelf uitgebaat werd, zal dat in de toekomst gebeuren door de familie Hoeck. Zij zijn geen onbekenden van Delhaize aangezien vier Delhaize-vestigingen uitbaten (AD Herselt, AD Mol, AD Pallieter te Lier en Proxy Zimmer Lier).

De winkel in Lommel blijft op dezelfde locatie, maar wordt wel vernieuwd. Om de nodige renovatiewerken te kunnen uitvoeren zal de winkel gesloten zijn van 15 mei tot 1 juni om opnieuw de deuren te openen op 2 juni 2016.

De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize, omdat de nieuwe werknemers onder andere loonvoorwaarden aangenomen zullen worden.

 

Transformatieplan 

In het sociaal akkoord van eind februari 2015 in het kader van het transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden en er hiervoor een zelfstandige uitbater zou gezocht worden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar en Turnhout is dit al de vierde Delhaize-supermarkt waarvoor een overnemer is gevonden. Voor de andere vijf winkels (Aarschot, Eupen, Genk Stadsplein, La Louvière, en Oude Vest Dendermonde) wordt nog een overnemer gezocht.