Vanmorgen werden de eerste protestacties georganiseerd naar aanleiding van het shockerende bericht over de herstructurering van Carrefour België. Zo’n 27 winkels bleven dicht. Carrefour heeft nu een live stream gestart zodat iedereen de situatie bij Carrefour op de voet kan blijven volgen.

Zoals verwacht zijn het vooral de hypermarkten die gesloten bleven. In totaal weigerden 24 Hypermarkten en 3 Markets in heel België hun deuren weer te openen als reactie op het harde verdict van gisteren. Daarbij gaat het om  3 Hypermarkten en 1 Carrefour Market in Brussel, 2 hypermarkten in Vlaams-Brabant en 1 in Limburg. In Wallonië waren de protestacties harder te voelen. Zo’n 8 Hypermarkten in Luik en 1 in Luxemburg sloten hun deuren. Daarnaast volgden ook 2 hypermarkten en 1 Market in Waals-Brabant en 5 Hypermarkten en 1 Market in Henegouwen hun voorbeeld.

Carrefour blijft benadrukken dat het merendeel van haar winkels wel hun deuren openden. De retailer heeft bovendien een live stream opgestart zodat iedereen de huidige situatie bij Carrefour-winkels op de voet kan volgen.

Toch leken acties onvermijdelijk, zoals een vakbondsafgevaardigde gisteren al aangaf. “Door de omvang van de herstructurering en de manier waarop Carrefour gecommuniceerd heeft, beginnen de onderhandelingen met de sociale partners niet onder een gunstig gesternte, dat is duidelijk. En dat is nog zacht uitgedrukt,” aldus Vets, vakbondsafgevaardigde bij Carrefour.