Hendrik Van de Walle, de CEO van Aldi België, wordt vanaf 1 maart lid van de raad van bestuur bij Aldi Nord. Wie de topman zal opvolgen, is nog onduidelijk.

Op 1 maart 2019 treedt Hendrik Van de Walle toe tot de raad van bestuur bij ALDI Nord. Op die manier wordt de raad van bestuur bij Aldi Nord nog internationaler. De 60-jarige Belg werkt reeds meer dan 35 jaar voor de discounter. “De voorbije jaren heeft Van de Walle Aldi België met succes vertegenwoordigd. Met hem moet vooral de Europese ontwikkeling van de ondernemingsgroep verder gestimuleerd worden”, reageert het bedrijf.

Wie Van de Walle als CEO van Aldi België zal opvolgen, is voorlopig nog onduidelijk.

Het is niet de eerste keer dat er een machtswissel aan de top bij Aldi Nord plaatsvindt. Zo stapte Marc Heussinger begin september op als topman van Aldi Nord en werd hij opgevolgd door Torsten Hufnagel. Die laatste wordt gezien als de grote strateeg achter het moderniseringsproject van Aldi, waarbij het bedrijf maar liefst 5 miljard euro investeert om al zijn filialen te vernieuwen. Tegen eind dit jaar zouden zo 2.250 winkels in Duitsland vernieuwd moeten zijn. In België investeerde de hard discounter maar liefst 350 miljoen euro om al zijn 450 winkels te moderniseren.

Aldi Nord telt momenteel ruim 7.500 winkels in Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal en Spanje. Dat komt overeen met zo'n 60.000 Europese medewerkers.