Hema en Albert Heijn openen in 2019 twee pilotwinkels waar klanten zowel hun Hema- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. In twee stedelijke winkels van Hema komt een Albert Heijn met een volledig assortiment vers en houdbare producten.

In oktober vorig jaar werd Hema nog overgenomen door de investeringsmaatschappij Ramphastos Investments. Toch maakte het bedrijf al eerder zijn ambitie bekend om te groeien door onder meer strategische partnerships aan te gaan, zowel in het buitenland als in Nederland. De pilot met Albert Heijn is een belangrijke en eerste stap hiertoe in Nederland. Hema is bezig haar nieuwe strategische plannen vorm te geven en deze zullen in het voorjaar worden gepresenteerd.

“Ik kijk er naar uit om de komende maanden verder invulling te geven aan onze pilot, om deze later dit jaar te lanceren. De groeistrategie van Hema willen we ook in Nederland verder ontwikkelen met slimme, innovatieve concepten en partnerships. Ik ben er van overtuigd dat we voor onze klanten hiermee het leven leuker, makkelijker en beter maken”, legt Tjeerd Jegen, CEO bij Hema, uit.

Voor Albert Heijn is de pilot met Hema een verdere onderstreping van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrum locaties van grote steden om klanten nog beter te bedienen.

“Albert Heijn is blij dat we deze pilot kunnen aankondigen. Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en zo dichterbij hun klanten komen te staan”, verklaart Marit van Egmond, CEO bij Albert Heijn. “De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan. Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen. Maar eerst is er nog werk aan de winkel.”

De specifieke locaties worden momenteel nog onderzocht. Waar en wanneer de winkels hun deuren zullen openen is voorlopig dus nog afwachten. Wel is zeker dat Hema België voorlopig nog niet van plan is om het proefproject naar ons land uit te rollen: “Ik vind het fantastisch nieuws dat Albert Heijn en Hema gaan samenwerken. Al gaat het voorlopig enkel om een test. Op dit moment zijn er nog geen plannen om het project ook naar België uit te breiden”, verduidelijkt Carla Velghe, Country Manager Belgium bij Hema, aan Gondola.