Voor wie na het werk geen tijd heeft om langs de supermarkt te gaan, biedt HelloFresh een nieuwe oplossing: het bedrijf levert na de kantooruren een box met daarin gezonde recepten én alle bijbehorende ingrediënten.

Sinds 2013 kunnen de Belgen al hun boodschappen afhalen via de drives van Carrefour en Wink (louis delhaize). Ook thuisbezorging van voedingsaankopen komt steeds vaker voor, maar wat HelloFresh doet is nog iets anders. Het bedrijf bezorgt wekelijks na de kantooruren een box met recepten en de bijbehorende ingrediënten aan huis bij de consument. Een concept dat na succes in Australië, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Verenigde Staten nu ook in Vlaanderen en Brussel uitgerold wordt.

Boxen

Er zijn verschillende soorten boxen: een Originalbox met maaltijden met vis en vlees, een Veggiebox voor vegetarische maaltijden en een Fruitbox. De consument kan kiezen uit een box met 3 of 5 maaltijden, voor 1 tot en met 6 personen. Daarbij levert HelloFresh precies de hoeveelheden die nodig zijn voor de maaltijd, zodat je niets meer hoeft weg te gooien. Een beetje wat HNGRY doet in Antwerpen dus, maar dan als pakket dat aan huis geleverd wordt.

Elke week ontwikkelt HelloFresh nieuwe recepten, en het streeft daarbij naar een gebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon. De recepten zijn niet te ingewikkeld, een maaltijd staat gemiddeld in 30 minuten op tafel. De producten zijn, daar waar mogelijk, van het seizoen en uit de regio. Sommigen worden zelfs speciaal voor HelloFresh geproduceerd. “Het uitgangspunt is om het mensen gemakkelijk te maken om gezond en ook lekker te koken”, klinkt het.

LeveringDe box, die je ten laatste op woensdagavond moet bestellen, wordt op maandagavond gratis thuisbezorgd tussen 16u30 en 22u30. Klanten kunnen een voorkeurtijd kiezen voor de levering, maar HelloFresh garandeert wel niet dat het binnen de gekozen drie uur levert. Als de klant niet thuis is, wordt de box bij de buren afgegeven.

Hoe het werkt                  Om bij Hello Fresh te bestellen, moet de consument eerst lid worden van HelloFresh. Dat lidmaatschap is echter flexibel: via de website beheert hij zelf de bestellingen, zodat er nooit een pakket wordt geleverd als er geen behoefte aan is. Wie geen lidmaatschap wil aangaan, kan een Proefbox bestellen om te ervaren hoe HelloFresh werkt. 

Geen pionierHoe innovatief het concept van HelloFresh ook is, in België zijn ze niet de eersten die maaltijdpaketten bezorgen. De Gentse start-up Foodbag hanteert al sinds oktober 2014 een quasi identiek concept.