Nederlandse bierbrouwer Heineken opent van 18 tot en met 21 maart een pop-up bakkerij genaamd The Heineken Bakery. De bakkerij zal te vinden zijn aan de Vijzelgracht in Amsterdam. De gist die gebruikt zal worden voor het brood zal dezelfde zijn als voor het bier, het zogenaamde A-gist.

Gist is een van de belangrijkste ingrediënten van bier, maar ook van brood. Bij Heineken spelen ze daar nu op in. De typische A-gist van Heineken voor vier dagen gebruikt om brood te maken. Het verschil tussen deze A-gist en de normale gist, is dat A-gist niet zo snel volume creëert. De creatie van het brood duurt dus langer, waardoor er volgens Heineken meer smaak inzit.

Voor deze Heineken Bakery werken ze samen met Meester Boulanger Mark Plaating. Meester Boulanger is een titel die slechts zes bakkers in Nederland mogen dragen, volgens critici is Plaating dan ook een van de beste broodbakkers in Nederland.

De Heineken liefhebber kan het bierbrood tijdelijk verkrijgen van 18 tot en met 21 maart in de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam. De bakkerij is open tussen 12 en 21 uur, de prijs van het brood bedraagt slechts 2 euro.