Heineken introduceert Heineken Extra Vers bij een beperkt aantal supermarkten op de Nederlandse biermarkt. Het Extra Vers bier wordt na het brouwproces zo snel mogelijk gebotteld, gekoeld en naar de supermarkt gebracht om de pure smaak van vers bier uit de brouwerij te behouden. 

Het Extra Vers bier krijgt een speciale verpakking die extra bescherming biedt tegen temperatuur en licht. Daarnaast heeft ook tijd een invloed op smaak van het bier. Daarom wordt Heineken Extra Vers rechtstreeks uit de biertank gebotteld, gekoeld en vrijwel meteen naar de supermarkt gebracht. Daar verschijnt het niet in het bierschap, maar in het koelvak op de versafdeling. 

“Voor mij is niets zo heerlijk als vers gebrouwen bier; hoe verser het bier, hoe verfrissender de smaak. Dat proeven wij als brouwers elke dag zelf in de brouwerij. Met Heineken Extra Vers kunnen we iedereen daar nu van mee laten genieten. Door het net gebrouwen bier zo snel mogelijk én beschermd tegen invloeden van buitenaf naar de supermarkt te brengen, kunnen we de smaak garanderen van het vertrouwde Heineken in de meest heerlijke, pure en verfrissende vorm”, vertelt Willem van Waesberghe, meester brouwer bij Heineken.

Om het logistieke proces en gekoelde vervoer naar de supermarkt zo kort mogelijk te houden, is Heineken Extra Vers dan ook alleen  bij onze Noorderburen te verkrijgen. Wie nieuwsgierig is naar de smaak van het vers gebrouwen bier kan hier een kijkje nemen om te achterhalen waar het bier precies te koop is.