De Hasseltse MediaMarkt-vestigingen gelegen aan meubelketen Ikea en in het stadscentrum smelten samen. De winkel in het centrum sluit eind deze maand de deuren. Het personeel verhuist naar de andere vestiging. Alle jobs blijven behouden.

“Het huurcontract met de huidige eigenaar liep na 15 jaar af en de verhoopte financiële voorwaarden voor de opening van een nieuwe kleinere stadswinkel werden uiteindelijk niet bekomen waardoor een sluitingscenario de enige optie was”, verduidelijkt de woordvoerster Janick De Saedeleer. De werknemers werden hier meteen van op de hoogte gebracht. Voor hen verandert er nagenoeg niets gezien de korte afstand tussen beide vestigingen. Er is geen impact op de werkgelegenheid. De Saedeleer: “Wij garanderen dat niemand zijn of haar job verliest. Iedereen verhuist gewoon mee naar de vestiging aan Ikea.”

MediaMarkt zal vanaf morgen een grote uitverkoop houden in de vestiging ‘Twee Torens’. De spullen die niet verkocht geraken verhuizen gewoon mee naar de andere winkel. De winkel sluit al op 3 november officieel de deuren.