De twintig Belgische filialen van de optiekketen eyes + more worden eigendom van de Nederlandse Eyes & More Holding, onderdeel van de Hans Anders Retail Group. Door de overname kan de eyes + more-formule zich verder ontwikkelen in België.

De optiekketen eyes + more, die ook actief is in Nederland, Duitsland en Oostenrijk, werd in 2018 overgenomen door de Hans Anders Retail Group, waartoe ook Hans Anders (Nederland en België) en Direkt Optik (Zweden) behoren. De Belgische vestigingen bleven daarbij in handen van de zelfstandig opererende franchiseonderneming Eyes! met vijf particuliere aandeelhouders. Door de overname is de Eyes & More Holding, dat onderdeel is van de Hans Anders Retail Group, nu eigenaar geworden van de gehele eyes + more-organisatie in België en Nederland. Voor winkels, medewerkers en klanten in België verandert er door de overname o goed als niks. Zo behouden de ruim 50 Belgische medewerkers van eyes + more hun baan. Door de overname kunnen wel aanzienlijke synergiën worden gerealiseerd op het gebied van innovaties in marketing, digitalisering, IT-infrastructuur, aankoop en expertise in optiek. “Er zijn verschillende samenwerkingsvoordelen mogelijk binnen eyes + more zelf, maar ook tussen eyes + more en de andere optiekketens van de Hans Anders Retail Group”, laat het bedrijf weten. 

“Nu we eigenaar zijn geworden van alle Belgische vestigingen, kan er een volledige integratie met de organisatie plaatsvinden”, reageert Ulli Eickman, CEO van eyes + more. “Op die manier zullen we ook in België ten volle kunnen profiteren van alle voordelen die onze groep biedt. Zo kunnen we nog beter sturen op de commerciële en financiële resultaten en ons marktaandeel ook in de Belgische markt sneller laten groeien”.Bart van den Nieuwenhof, CEO van de Hans Anders Retail Group, voegt er nog het volgende aan toe: “De overname van het Belgische eyes + more-netwerk is een belangrijke volgende stap in de Europese groeistrategie van de Groep. De kwaliteit van de optiekketens, gekoepeld binnen de Groep, wordt dankzij deze overeenkomst verder vergroot.”