Hajir Hajji, commercieel directeur en lid van de directie, wordt de nieuwe CEO van Action en volgt zo Sander van der Laan op. De nieuwe topvrouw moet helpen om de groei en de implementatie van Actions digitale en duurzaamheidsstrategie verder te zetten. 

Na 6 jaar krijgt Action een nieuwe CEO, zo liet het bedrijf net weten. Hajir Hajji, commercieel directeur en lid van de directie, volgt Sander van der Laan op. Hij was een belangrijke spilfiguur in het bedrijf: zo loodste hij Action niet alleen door de crisis, maar verzekerde hij ook de groei van het bedrijf. Tijdens zijn leiding steeg de omzet van 2 miljard naar 5 miljard euro en verdrievoudigde het aantal winkels van 655 in 6 landen naar 1.869 in 9 landen. Hajir Hajji (41), die al sinds 2011 lid is van de directie van Action, moet helpen om de groei verder te zetten en te zorgen voor de verdere implementatie van Actions digitale en duurzaamheidsstrategie.

Hajir Hajji heeft zich in de afgelopen 24 jaar flink opgewerkt binnen Action. Ze begon haar carrière bij het bedrijf als winkelmedewerker, waarna ze verschillende management functies vervulde. Hajir was 7 jaar director store operations, verantwoordelijk voor sales en de internationale operaties van Action, waaronder het openen van nieuwe winkels en verdere uitbreiding naar nieuwe markten. De afgelopen drie jaar werkte Hajir als commercieel directeur, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor wereldwijde inkoop, marketing, e-commerce en voor duurzaamheid. “Hajir is een belangrijke schakel in het DNA van Action", reageert Simon Borrows. "Action is klaar voor de volgende fase van haar groeiagenda met een toenemende focus op digitale en duurzame groei, twee onderdelen waar Hajir op dit moment verantwoordelijk voor is. Hajir heeft enorme retailervaring en is een zeer ervaren en sterke leider. Als pleitbezorger van de Action waarden en cultuur, brengt zij zowel continuïteit als nieuw elan voor de volgende fase van Action’s groei. Ik kijk ernaar uit om samen met haar te werken en wens haar veel succes in haar nieuwe rol.” De nieuwe topvrouw wordt vanaf 1 januari 2022 formeel CEO van Action waarbij Sander aanblijft tot eind maart 2022 voor een soepele overdracht.