De Groep Bogart is voor 100% aandeelhouder van Distriplus (Di en Planet Parfum) en neemt nu 17 handelszaken van de Luxemburgse parfumerieketen Milady over. Daarmee versterkt de groep zijn aanwezigheid op de Luxemburgse beautymarkt aanzienlijk.  

De groep Bogart nam in 2018 de groep Distriplus over die momenteel meer dan 80 Planet Parfum winkels uitbaat, waaronder 3 in Luxemburg, evenals een kleine 120 winkels van het merk Di. Vandaag kondigt Bogart een nieuwe overname aan, met name 17 parfumerieën van Milady in Luxemburg. 

Milady is een familiebedrijf dat in 1983 opgericht werd en actief is op het gebied van luxe parfumerie met een ruim aanbod aan parfums, make-upartikelen en huidverzorgingsproducten. Het merk telt 17 winkels in het Groothertogdom, waarvan de meeste gelegen zijn in winkelcentra. In 2018 kon de keten een zakencijfer voorleggen van om en bij de 10 miljoen euro, ex BTW. 

Hier gaat het om een overname wegens stopzetting. De 17 winkels zullen vanaf 1 oktober 2019 uitgebaat worden door GPL (Grande Parfumerie du Luxembourg), voor 100% een filiaal van Planet Parfum.  Bij de stopzetting van deze handelszaken zal het personeel dat momenteel in de winkels werkt mee overgenomen worden.

«Groep Bogart gaat zijn eigen merken aan de Milady parfumerieën toevoegen om zo de rentabiliteit van zijn activiteiten, zijn onderhandelingskracht en zijn verfijnde beheer te vrijwaren. De Milady parfumerieën gooien hun bekendheid in Luxemburg, maar ook hun kennis van de lokale markt, een trouw clientèle en hun dienstverlening in het spel,” legt de groep uit. Planet Parfum, dat sterk is door zijn naambekendheid en zijn positie op de Belgische markt, voert zijn expertise aan op het vlak van digitalisering en beheerssystemen inzake concept en logistiek.

« Met 20 winkels die uitgebaat worden door Planet Parfum in Luxemburg vanaf 1 oktober 2019 en 2 Di’s  (de opening van een tweede Di is voorzien voor 25 oktober), zullen Distriplus en de Bogart groep voortaan niet meer weg te denken zijn van de markt in het Groothertogdom, een markt die van nature al erg complementair is met die van België. De resultaten van Distriplus zagen er in de eerste zes maanden van 2019 al erg veelbelovend uit en tonen aan dat ons beheermodel de rentabiliteit van de groep aanzienlijk en duurzaam zal terugbrengen. Na de overname van 6 Pascale-winkels in de provincie Antwerpen in mei 2019, toont de groep opnieuw zijn wil om Distriplus op lange termijn uit te breiden op basis van dit winstgevende model,” zegt David Konckier, CEO van de Bogart groep.