Greenyard Fresh Belgium en Carrefour België hebben een principeakkoord getekend voor de levering van hun jaarrond assortiment verse groenten en fruit. Op deze manier versterken ze hun eerdere samenwerking en zal ook het volume aan geleverde verse groenten en fruit aanzienlijk toenemen, wat de omzetgroei ten goede moet komen.

Greenyard en Carrefour versterken hun bestaande samenwerking door een principeakkoord te tekenen voor de levering van verse groenten en fruit. Hierdoor kan Carrefour België niet alleen rekenen op een betrouwbare en efficiënte jaarrond belevering van verse groenten en fruit, maar zal ook het volume aan verse groenten en fruit aanzienlijk toenemen, wat moet bijdragen aan de winstgevende groei van de gehele categorie verse groenten en fruit. Greenyard benadrukt bovendien dat de kwaliteit van de verse producten dankzij dit akkoord gewaarborgd zal blijven doorheen de ganse keten, van teler tot consument.

Concreet impliceert dit versterkt strategisch partnermodel een bredere set van mogelijkheden op vlak van sourcing, supply chain management en kwaliteitsgarantie, in nauwe samenwerking met de vers specialisten van Carrefour en SOCOMO, het geïntegreerde aankoopplatform voor groenten en fruit van Carrefour. Ook wordt een optimale logistiek en transport van Greenyard naar de platforms en winkels van Carrefour in België verzekerd.

“Deze samenwerking zal beide bedrijven helpen om de volgende stappen te zetten om hun gemeenschappelijke doelstellingen op lange termijn te bereiken: het verminderen van afval, het verbeteren van de kwaliteit voor de consument en het voortdurend aanbieden van snelle en innovatieve oplossingen, perfect afgestemd op de steeds veranderende behoeften van de consument”, reageert Greenyard. Deze overeenkomst kadert trouwens perfect in het Act For Food’-programma waarmee Carrefour klanten helpt om gezonde, kwalitatieve en bij voorkeur Belgische voeding te kopen.