De wedstrijd Gouden Tavola beloonde deze week 4 innovatieve producten uit verschillende categorieën: delicatessen, retail, foodservice en traiteur/traditionele bediening. Een overzicht van de winnaars.

De Gouden Tavola-wedstrijd wordt elke 2 jaar georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de vakbeurs voor fijne en verse voeding in Kortrijk Xpo, die zo’n 17.000tal professionelen uit meer dan 30 landen trekt. Deze week beloonde de Gouden Tavola 4 winnaars voor hun innovatieve producten en dat in 4 verschillende categorieën: delicatessen, retail, foodservice en traiteur/traditionele bediening. Bij de toekenning van de prijzen werd niet alleen gelet op de smaak, maar ook op criteria zoals innovatie, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. “Vegetarisch, vegan, local food, clean label, aandacht voor allergenen, biologisch ... het zijn al lang geen vluchtige hypes meer, maar trends die fabrikanten beter niet links laten liggen. En we zien dat ze hier volop op inzetten”, klinkt het in een persbericht.