De raad van bestuur van Maisons du Monde heeft Gilles Petit aangesteld als nieuwe CEO van de decoratieketen. Hij vervangt huidig CEO en oprichter Xavier Marie.

Tot voor kort was Gilles Petit CEO van voedingsbedrijf Elior. Daarvoor werkte hij twintig jaar bij Supermarktketen Carrefour. Hij begon er als Executive Managing Director voor Carrefour België en Spanje, later werd hij Executive Director voor Carrefour Frankrijk en werd hij er ook lid van de raad van bestuur. Nu gaat hij dus aan de slag bij Maisons du Monde als CEO. Oprichter Xavier Marie wordt raadgever van Gilles Petit en blijft een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf. Als niet-uitvoerend bestuurder zal hij zich voornamelijk concentreren op de collecties en de aankopen van de keten.

De voorbije jaren heeft de Maisons du Monde zijn leidinggevend team hervormd. Op die manier hoopt de keten haar merk verder uit te bouwen, voornamelijk in het buitenland. Maisons du Monde heeft vandaag 242 fysieke winkels in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Luxemburg en Duitsland.