Gil Dumarey vervoegt Foodservice Alliance, kennisnetwerk voor foodservice en on-the-go consumptie. Hij komt samen met Gert Laurijssen en Olivier Minne aan het hoofd van de organisatie.

Nadat hij in april van dit jaar onverwacht afscheid nam als CEO bij voedingsgroothandel UpFresh heeft Gil Dumarey een nieuwe functie beet. Hij komt mee aan het hoofd van Foodservice Alliance (FSA) en wordt er verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het ledennetwerk. “Mijn doel is om FSA te positioneren als hét netwerk van alle belangrijke beslissers in de Belgische foodservicemarkt. De sector staat voor een ingrijpende transformatie. Met behulp van betrouwbare marktdata en verfrissende inzichten helpen wij hen beter onderbouwde beslissingen te nemen en ze met de juiste mensen in contact te brengen. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op toekomstige ontwikkelingen en hun uitdagingen”, geeft Gil Dumarey aan.

Dumarey heeft ruim 20 jaar ervaring in de voedingssector. “Hij beschikt ook over een uitgebreide expertise in commercieel en algemeen strategisch management”, meldt Foodservice Alliance in een persbericht. Naast het leiden van UpFresh vervulde Dumarey eerder leidinggevende functies bij onder andere Coca Cola, Lotus Bakeries en de Franse bakkerijgroep Delifrance. Hij is sinds enige tijd ook mentor van startups. Hij wil de energie die hem dat geeft ook bij FSA inzetten, geeft hij aan. “Start-ups - en innovators in het algemeen - kunnen onze foodservicemarkt een enorme boost geven. Innovatie en disruptie moeten we stimuleren. We zien het dan ook als een taak om ze een mooi podium te geven naast de gevestigde waarden.”

Dumarey geeft aan dat hij gebeten is door de voedingssector. “De wereld van food en hospitality is zò boeiend, dat ik er iedere dag nog meer energie van krijg. Bij Foodservice Alliance krijg ik de kans om me in te zetten voor de ontwikkeling en ondersteuning van de brede sector. Dat is fantastisch. Ik ben een verbinder en die rol wil ik hier voor 200% vervullen.” Gert Laurijssen, oprichter van Foodservice Alliance: “Onze organisatie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste ledennetwerk in de Belgische foodservicemarkt. Die forse groei vraagt nu om extra kracht, zodat we aan de voorkant van de markt kunnen blijven. Die hebben we bij Gil gevonden. Samen met Olivier en ons team zijn we klaar om Foodservice Alliance verder uit te bouwen als baken van kennis en inspiratie in food & hospitality.”