Geoffroy Gersdorff, secretaris-generaal van Carrefour België, heeft zijn functie neergelegd en is sinds 10 februari aan de slag als Directeur Goederen en Aanbod Voeding binnen de Groep Carrefour. Hij zal rapporteren aan de Group Executive Director Merchandise.

Belangrijk nieuws aan de top van Carrefour België. Geoffroy Gersdorff is gestopt als secretaris-generaal voor Carrefour België en is sinds 10 februari aan de slag als Directeur Goederen en Aanbod Voeding voor de Groep Carrefour. Dat bevestigt een woordvoerder van Carrefour aan Gondola. Het is zijn missie om de bestaansreden van Carrefour, namelijk de voedseltransitie, zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Concreet zal hij daarbij de leiding nemen over het huismerk Carrefour (MDC), de verse producten (PFT) met de Kwaliteitsketen Carrefour (KKC) en de Socomo, de aankoopcentrale voor verse producten van de groep. Geoffroy Gersdorff zal rapporteren aan de Group Executive Director Merchandise. Zijn voormalige functie als secretaris-generaal zal trouwens verdeeld worden onder het uitvoerend comité van Carrefour Belgium.

"In het kader van zijn rol als Secretaris-Generaal en na meer dan 20 jaar engagement in België en binnen de groep, is Geoffroy één van de actoren en een ambassadeur geweest voor de uitvoering van de missie van Carrefour om de voedseltransitie voor iedereen in ons land toegankelijk te maken", reageert Carrefour. "Hij heeft daarnaast een sterke expertise ontwikkeld in goederen dankzij zijn ervaring in België en in Frankrijk, meer bepaald als Directeur Goederen, en op het niveau van de Groep Carrefour om internationale huismerken te ontwikkelen. Hij heeft ook ervaring als Operations Director voor hypermarkten."

Het nieuws komt er nog geen drie weken nadat Carrefour een belangrijke wissel aankondigde. Zo liet de groep eind januari weten dat François-Melchior de Polignac zijn comeback maakt bij Carrefour België. De Fransman neemt de functie van Guillaume de Colonges over, die verantwoordelijk was voor Carrefour in Noord- en Oost-Europa, en wordt bovendien de nieuwe CEO van Carrefour België. Guillaume de Colonges gaat voortaan aan de slag als uitvoerend directeur merchandise, supply & formats en neemt ook de directe leiding van Carrefour Taiwan over.