François-Melchior de Polignac maakt zijn comeback aan het hoofd van Carrefour België. Hij volgt zo Guillaume de Colonges op die zich terugtrekt als CEO en aan de slag gaat als de nieuwe algemeen directeur bij Carrefour Taiwan. 

Het nieuws deed al enkele dagen in stilte de ronde, maar nu is het dus ook officieel: François-Melchior de Polignac heeft zijn comeback gemaakt bij Carrefour België. De Fransman neemt de functie van Guillaume de Colonges over, die verantwoordelijk was voor Carrefour in Noord- en Oost-Europa, en wordt bovendien de nieuwe CEO van Carrefour België.

Guillaume de Colonges neemt de rol van uitvoerend directeur merchandise, supply & formats op zich voor de Carrefour groep. Daarnaast neemt hij ook de directe leiding van Carrefour Taiwan over. De door ons gecontacteerde bronnen binnen Carrefour wilden het nieuws pas officieel bekendmaken tijdens de voorstelling van de kwartaalcijfers op 23 januari zodat er geen verkeerde link zou worden gelegd tussen de twee nieuwsberichten. Onze bronnen benadrukten dat de wissels aan de top “normale evoluties zijn binnen de carrières van sleutelfiguren binnen de groep”. Het nieuws zou volgens hen ook niet wijzen op een mogelijke koerswijziging in België.