De stad Gent lanceert ’Gent en garde’ een nieuw, groen initiatief van Gent Klimaatstad. Via dit online platform kunnen Gentenaars en bedrijven hun steentje bijdragen om van Gent een klimaatneutrale stad te maken tegen 2050. Met het initiatief is Gent de eerste stad met een voedselbeleid. 

Duurzaam leven in de stad

Wie in Gent woont en op zoek is naar lokale voeding, zelf wil tuinieren of een professionele productieruimte nodig heeft kan op het nieuw platform terecht. Naast een hele hoop hapklare informatie krijg je er ook de kans om via een forum vragen te stellen. Daarnaast vind je er een hele hoop duurzame adresjes zoals winkels waar korteketenproducten verkocht worden, afhaalplekken van voedselteams en restaurantjes waar je zonder blikken of blozen je overschotjes mee naar huis kan vragen. 

Moestdazo?

Voor vragen en tips over tuinieren in de stad kan je terecht op het infopunt ’Moestdazo? Eerste hulp bij eigen kweek’. Ook discussiegroepen en evenementen rond voeding en tuinieren worden hier gedeeld. Daarenboven biedt ’Gent en garde’ de Gentenaar de kans om zich te groeperen en zelf projecten uit de grond te stampen. ’Gent en garde’ brengt bedrijven, particulieren en organisaties met een gedeelde interesse voor duurzame voeding samen. Handig weetje: het platform bundelt alle adresjes en geeft ze weer op een kaart, samen met gegevens uit het Ecoplan en de Korte Keten Kaart van Boer’n brood. Op die manier krijgt je een overzicht van duurzame adressen in en rond de stad.