Maaltijdenbezorgdienst Fresheo is officieel van start gegaan in Vlaanderen. Het Waalse bedrijf had in september al laten weten dat het de Vlaamse markt zou betreden, maar een onvoorziene sterke groei in Wallonië zorgde ervoor dat de plannen werden uitgesteld. 

6 maanden geleden liet de Waalse maaltijdenbezorgdienst Fresheo, dat in 2018 werd opgericht door Marvin Ndiaye en gespecialiseerd is in de thuislevering van gezonde maaltijden met lokale producten, weten dat het na Wallonië en Brussel ook de Vlaamse markt wou veroveren. Een lancering die normaal in september al moest plaatsvinden, maar die onverwachts werd uitgesteld. “Op het moment van deze eerste aankondiging in september bleef Fresheo sneller groeien dan verwacht in Wallonië, zodat de officiële lancering in Vlaanderen werd uitgesteld”, verklaart Nathan Bouchez, head of marketing bij Fresheo. “We wilden niet achterblijven op logistiek gebied.” Fresheo dat in nauwelijks drie jaar is gegroeid van een kleine auto met één thermobox naar een leger van bestelwagens die door heel België rijden, levert gemiddeld 10.000 maaltijden per week geleverd. Naast de typische vlees-, vis- of vegetarische gerechten kunnen klanten ook kiezen uit maaltijden zonder gluten of is er ook een categorie “sport” voor diegenen die specifiekere behoeftes hebben. Bovendien werkt het bedrijf met lokale producten. Zo komen de groenten bijvoorbeeld van groothandel Van Dyck die vlak naast de keukens van Fresheo gevestigd is en haalt het zijn vlees bij de nabijgelegen slager JJ Delvaux. 

De maaltijdenbezorgdienst is meer dan klaar voor zijn uitbreiding naar Vlaanderen en het wil het groots aanpakken. “Net als in Wallonië zullen alle steden in Vlaanderen door de dienst kunnen worden bediend", benadrukt Nathan Bouchez. "Het is de bedoeling dat het een extra alternatief wordt voor de dagelijkse keuze van de Belgen in het noorden van het land.” Om zijn expansie naar Vlaanderen in goede banen te leiden heeft Fresheo een gloednieuw gebouw met een oppervlakte van 1.000 m² aangeschaft. "Om in heel België te kunnen leveren, staan er op 600 m² oppervlakte alleen maar keukens en op 400 m² kantoren zodat de Vlaamse markt er, onder andere, ontvangen kan worden", klinkt het. Fresheo, dat momenteel 83 werknemers telt, wil bovendien extra personeel aanwerven om de uitbreiding mogelijk te maken . Zo wil het bedrijf voor eind dit jaar in totaal 100 werknemers in dienst hebben.