Alweer een nieuwe aflevering in de soap rond de overname van Free Record Shop: kandidaat-overnemer Hilco zou “als een dief in de nacht vertrokken zijn”, volgens curator Peter Verstraeten. Hilco ontkent dat echter. De mediaketen lijkt wel verder dan ooit te staan van een doorstart.

De Britse investeerdergroep Hilco Capital hield de Free Record Shop-winkels open tijdens de kerstperiode, en hapte eind december na het verstrijken van een overnamedeadline toch nog toe om de failliete keten over te nemen. Enkel met de eigenaars van de huurpanden moest nog onderhandeld worden, klonk het toen.

Begin januari dit jaar maakte Hilco bekend dat de winkels “minstens tijdelijk” de deuren zouden moeten sluiten. De onderhandelingen met leveranciers en verhuurders gingen wel voort, klonk het. Ondertussen verkocht Hilco de voorraad van de Belgische FRS-winkels aan bodemprijzen in Nederland.

En afgelopen vrijdag beweerde curator Peter Verstraeten dat Hilco “als een dief in de nacht” verdwenen was. De sleutels van de winkels zouden zomaar teruggestuurd zijn naar de eigenaars, en er zou ook schade zijn aan de winkels. "Ik ben al 25 jaar advocaat. Nog nooit ben ik zo bedrogen geweest bij de afhandeling van een faillissement", zegt Verstraeten. Alle kansen op een doorstart lijken daarmee verkeken.

Hilco ontkent de aantijgingen en zegt dat de onderhandelingen gewoon doorgaan, maar dat een overeenkomst wel alsmaar moeilijker wordt door “aanhoudende en ongegronde speculatie in de media”. Wordt ongetwijfeld vervolgd.