Het lijkt erop dat de uitrol van Coolblue in Wallonië voor zeer binnenkort is. Coolblue heeft momenteel meerdere jobaanbiedingen die zeer duidelijk specifiëren dat ze bedoeld zijn voor tweetalige ‘FR/NL’ medewerkers, waarbij meerdere vacatures ook in het Frans zijn opgesteld. Een bijkomende indicatie is dat er nu ook mensen worden gezocht in Luik. En in Rotterdam werven ze Franstalige ‘woordenverwonderaars’ aan voor het vertalen van de site. Het e-commerce bedrijf wil ‘noch bevestigen, noch ontkennen’ dat de uitrol nabij is.

Momenteel is Coolblue in Antwerpen op zoek naar een ‘collaborateur administratif Service Client et Retour FR / NL’, een ‘collaborateur Service Client Social Media bilngue FR/NL’, een ‘collaborateur Support Technique’ en verschillende andere medewerkers die zowel het Nederlands onder het Frans onder de knie moeten hebben. Coolblue heeft overigens een vacature openstaan voor een recruiter -die tweetalig - moet zijn om die mensen een te trekken. Opmerkelijk: ze worden gezocht voor de vestiging in Antwerpen en niet die in Zaventem, nabij Brussel.

 

“Geen deadline”

Matthias De Clercq, directeur van Coolblue België, wou niet zeggen dat deze aanwerving passen in de voorbereiding van de lancering van Coolblue in Wallonië. “We merken dat wij met onze Nederlandstalige webwinkel steeds meer Franstalige klanten hebben, onder andere door onze winkel in Zaventem. Wij willen hen voor onze dienst na-verkoop in de Frans helpen. Dat zij in Antwerpen zullen werken heeft te maken met het feit dat onze klantendienst daar gevestigd is. We willen de helpdesks voor de Nederlandstalige en Franstalige niet uit elkaar trekken. Ze vormen een team, hebben dezelfde Coolblue-geest en wij willen ze dus niet uit elkaar trekken”, zei hij aan Gondola. Hij wijst er tevens op dat de groei maakt dat Coolblue zijn aantal medewerkers in België dit jaar zal verdubbelen.  

De Clercq vindt het dan ook voorbarig te stellen dat een lancering van een Coolblue-webwinkel specifiek gericht op de Franstalige klanten nakend is. “Ik zal niet ontkennen dat wij er aan denken, maar we hebben geen enkele deadline hiervoor”.

Het bedrijf is zoals eerder gemeld gestart met de vertaling van de website naar het Frans en is hiervoor Franstalige copywriters aan het recruteren. Dat zou dus nog enige tijd in beslag kunnen nemen.

Vacatures in Luik

Toch wijzen twee andere vacatures  erop dat het Waalse offensief van Coolblue vrij dichtbij moet zijn. Zo is het op zoek naar een ‘Chef d'équipe livraison Liège” en chauffeurs voor de leveringen vanuit een depot in Luik. Wat meteen aangeeft dat de nakende uitrol van ‘Coolblue Bezorgt’ – voor de leveringen van witgoed met eigen personeel en eigen bestelwagens – niet alleen in Vlaanderen wordt voorbereid, maar ook in Wallonië.