De Franse biologische supermarktketen Bio C’Bon opent zaterdag 21 mei haar eerste Belgische winkelpunt in Brussel. Na enkele maanden de Belgische markt te bestuderen, acht de retailer de tijd rijp om ze ook te betreden.

Dat Bio C’Bon eraan dacht om naar België te komen, wisten we al even bij Gondola. De Franse keten nam zijn tijd om de Belgische markt eerst grondig te bestuderen. Vervolgens werd met Mahaut de Lesquen een verantwoordelijke voor België aangeduid. De ambitie om de grens over te steken, was duidelijk en is nu ook concreet. Op zaterdag 21 mei opent Bio C’Bon namelijk haar eerste Belgische vestiging. Die bevindt zich op de Charleroisesteenweg 18 in Brussel, vlakbij de Louizalaan en het Stefaniaplein.

 

Dynamische keten 

Bio C’Bon is een sterke groeier op de Franse markt, waar het sinds de oprichting in 2009 al 97 winkels opende. Hoeveel omzet de winkelketen draait is niet duidelijk, omdat het zijn cijfers niet bekend maakt. De grootste van Frankrijk is Bio C’Bon zeker niet, maar volgens onze hoofdredacteur Christophe Sancy is het wel één van de meest dynamische bioketens. 

“De komst van Bio C’Bon naar Brussel is dan ook hoogstwaarschijnlijk geen alleenstaand geval. De groep heeft zijn winkelpark sinds 2009 continu uitgebreid en het Brusselse winkelpunt is mogelijk het eerste in een lange lijst”, aldus Christophe Sancy.

Hoewel de food retail markt verzadigd is, ziet Sancy nog plaats voor Bio C’Bon in België. “Hun concept is heel anders dan dat van pakweg Bio-Planet, omdat ze bijvoorbeeld mikken op stadscentra. De komst van een ambitieuze speler als Bio C’Bon kan zelfs een katalysator zijn voor de biomarkt, waar nog altijd maar een handvol ketens in actief zijn." In Frankrijk zijn meerdere retailers zich op de biomarkt gaan richten. Zo lanceerde Casino het enseigne Naturalia.