De kogel is door de kerk: drie vennootschappen van de FNG groep krijgen tot begin oktober bescherming tegen schuldeisers. Dat maakte de ondernemingsrechtbank van Mechelen vandaag bekend. 

De saga rond de reorganisatie van de FNG groep, eigenaar van merken als Brantano en Fred & Ginger, gaat door. In een poging om het zinkend schip te redden, vroeg het modebedrijf eind juni bescherming aan tegen schuldeisers voor 3 van zijn vennootschappen: FNG International, Brantano en Market Retail Belgium. De moedermaatschappij maakte toen ook bekend dat 287 banen, of een kwart van het personeel, verloren dreigen te gaan en verschillende winkels waarschijnlijk moeten sluiten. 

Ondertussen heeft de ondernemingsrechtbank in Mechelen haar verdict bekend gemaakt: zo krijgen de drie vennootschappen van de FNG groep 3 maanden bescherming tegen schuldeisers, ofwel nog tot 5 oktober. Dit kan mogelijk nog verlengd worden. De rechtbank zal op 15 juli ook een beslissing nemen over de benoeming van de curatoren bij FNG. Daarnaast moet het bedrijf ook tegen 4 september een reorganisatieplan klaarhebben waarover de schuldeisers in een buitengewone zitting op 29 september zullen stemmen.