De Brusselse boekhandel Filigranes en bakkerijketen Le Pain Quotidien gaan samenwerken in de hoofdstad. Filigranes zal print media aanbieden in de restaurants van Le Pain Quotidien, dat op zijn beurt producten zal aanbieden in een winkel van Filigranes. Dat schrijven onze collega's van L'Echo.

Hoewel de samenwerking nog niet officieel is, is ze wel al concreet volgens L'Echo. Vanaf februari 2016 zal Filigranes een shop-in-shop openen in het Pain Quotidien-restaurant in de Louis Lepoutrelaan in Elsene. De boekhandelketen zal er kranten, magazines, kookboeken en een selectie best-seller romans aanbieden.

Anderzijds zou Le Pain Quotidien zich installeren in de grootste winkel van Filigranes, op de Kunstlaan in Brussel. De bakkerijketen zal de koffiehoek die er nu al is onder zijn hoede nemen en er o.a. gebak en koffie aanbieden. Marc Filipson, oprichter van Filigranes, spreekt in L'Echo van een enorm potentieel, aangezien de koffie- en eethoek nu al goed is voor een jaaromzet van 600.000 euro. 

L'Echo benadrukt wel dat het akkoord over de samenwerking voorlopig enkel verbaal is. Toch lijkt het erop dat het niet bij deze twee concrete cases zal blijven. Zo zou een samenwerking in New York momenteel al bekeken worden.