Ferrero, het Italiaanse moederbedrijf van voedingsmerken zoals Nutella en Kinder, wil de Belgische koekjesmaker Delacre overnemen. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa op basis van interne documenten.

De Italiaanse multinational zou via één van zijn filialen al een bod hebben uitgebracht op Delacre. Financiële details zijn niet bekend, maar de intentie van Ferrero om de Belgische koekjesmaker over te nemen blijkt uit een intern bericht dat La Stampa kon inkijken. “Dit is de kans om een interessante markt te verkennen waarin Ferrero momenteel nog niet actief is en die een significant groeipotentieel heeft”, klinkt het daar in.

Delaere produceert al meer dan 120 jaar koekjes, die nu in meer dan 30 landen verdeeld worden. In 1998 kwam het bedrijf in handen van de Britse groep United Biscuits, die Delacre in 2014 doorverkocht aan de Turkse groep Yildiz Holding, ook eigenaar van de Belgische pralineproducent Godiva. Delaere stelt 296 mensen tewerk in ons land en is goed voor een omzet van 120 miljoen euro.

Ter vergelijking: Ferrero realiseerde het vorige boekjaar een omzet van zo’n 9,5 miljard euro. De Italiaanse groep heeft dan ook grote merken als Nutella, Kinder, Tic Tac en Mon Chéri in de portefeuille.