Korys, de holding van de familie Colruyt, gaat investeren in voedingssupplementen en heeft daarvoor een meerderheidsbelang genomen in het Waalse Bio-Life Laboratory. De familie Colruyt wil het bedrijf in het buitenland beter op de kaart zetten en zal daarvoor de productiecapaciteit verdubbelen.

Korys, de holding van de familie Colruyt, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Het bedrijf heeft een meerderheidsbelang genomen in Bio-Life Laboratory, een Waals bedrijf dat al 30 jaar gespecialiseerd is in de verkoop van biologische voedingssupplementen en producten voor aroma- en fytotherapie. In totaal bestaat het gamma uit 130 producten, gaande van vitamines, omega 3-vetzuren en ginsengpoeders tot rozemarijnolie of extracten uit berkensap. Die worden trouwens verkocht via apothekers, natuurwinkels, maar ook via bedrijven als Bio-Planet en Newpharma, beide bedrijven die deel uitmaken van het winkelpark van Colruyt Group.

Het bedrijf met een productiesite in Gembloux, is de laatste jaren flink gegroeid en wist in 2018 zelfs een nettowinst van 500.000 euro te verzilveren. Toch botste het op zijn eigen limieten, een probleem dat nu van de baan is dankzij de investering van Korys. De holding van de familie Colruyt wil Bio-Life Laboratory immers verder helpen uitbouwen en bovendien ook meer in het buitenland helpen op de kaart te zetten. Nu wordt bijna 80% van de omzet gerealiseerd in België en de overige 20% in Frankrijk, maar daar moet dus verandering in komen. Om ervoor te zorgen dat de expansie op de juiste manier gebeurt, zal ook de productiesite, waar momenteel 30 mensen werken, worden uitgebreid. Het doel is om de productiecapaciteit te verdubbelen. En dat is niet alles, Korys heeft op termijn ook plannen om andere bedrijven over te nemen.

Dat Korys nu investeert in voedingssupplementen, komt niet geheel onverwacht. Het bedrijf wil graag mee zijn met de nieuwste trends en dus ook inspelen op de vraag naar gezondere producten. Bovendien zijn er volgens de holding nog veel kansen te rapen in dit segment. De markt van de voedingssupplementen is immers een snelgroeiende markt en Korys verwacht een groei van 6 tot 7% per jaar, met zijtakken als aromatherapie die nog sneller zouden groeien.