De Europese Commissie heeft de overname van het Belgische Bake & Co door de Duitse groep Dr. Oetker goedgekeurd. Bake & Co is de holdingmaatschappij van Diversi Foods uit Erpe-Mere (Oost-Vlaanderen). Die levert diepgevroren bakkerijproducten die als 'bake-off' worden verkocht aan retail- en ‘foodservice’-klanten.

Eind 2017 kondigde Dr. Oetker aan dat het de intentie had om Diversi Foods via haar brood- en patisserietak Martin Braun over te nemen van de private equity Waterland. Die had de Belgische bakkerijgroep – die toen nog Unimar heette - in 2014 in portefeuille genomen. De verkoop kon echter pas effectief doorgaan indien de Europese Commissie het licht op groen zette. Die heeft nu aangekondigd dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren doet rijzen. Er zijn wel overlappingen op gebied van bevroren gebak, ontbijtgebak en broodjes in verschillende landen waar beide groepen actief zijn, maar ze zijn beperkt, oordeelt Brussel.

Diversi Foods heeft zijn hoofdkwartier in Erpe-Mere en heeft fabrieken in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De jaaromzet bedraagt ongeveer 150 miljoen euro. Martin Braun, haalt een jaaromzet van 350 miljoen euro. Het is vooral actief in Duitsland, Italië en Frankrijk. Brood komt minder voor in diens assortiment. Dat bestaat veeleer uit croissants en gebak. Hoeveel de Duitsers betalen voor het bedrijf uit Erpe-Mere is niet bekend gemaakt.