De Franse schoenwinkelketen Eram wil zich terugtrekken uit de Belgische markt, meldt het in een persbericht. De retailer zegt wel een overnemer te zoeken voor zoveel mogelijk winkels.

In oktober vorig jaar kondigde Eram al een herstructurering aan. Het bedrijf wou daarbij 70 banen schrappen en 13 van zijn 28 Belgische winkels sluiten. De onderhandelingen in het kader van de Wet-Renault waren al enkele maanden aan de gang, maar sprongen twee weken geleden af omdat de financiering voor een sociaal plan niet rond geraakte. 

Ondertussen heeft Eram van dat plan afgezien en heeft de directie beslist om zich volledig terug te trekken uit de Belgische markt. Ze haalt “een snelle verslechtering van zijn resultaten” en de “zeer onzekere economische perspectieven” aan als reden voor de maatregel.

Eram gaat nu op zoek naar een overnemer voor alle 28 winkels of een deel ervan. Zo wil de retailer naar eigen zeggen zoveel mogelijk jobs redden. Op 7 maart zouden mogelijke overnamekandidaten voorgesteld worden bij een overleg tussen de directie en de vakbonden. In de tussentijd blijven de Belgische winkels gewoon open.