eFarmz, de Belgische e-shop gespecialiseerd in de verkoop van maaltijdboxen en bio, lokale en seizoensgebonden voedingsproducten, lanceert maandag een express bezorgdienst in Brussel.  Hierdoor wordt de wachttijd teruggebracht van 48 uur tot minder dan 3 uur.

Vanaf 23 mei biedt eFarmz haar Brusselse klanten de mogelijkheid om hun boodschappen thuis te laten bezorgen via een express service, dat wil zeggen slechts in twee of drie uur. Als het succes heeft, wil het bedrijf de dienst uitrollen naar andere regio’s. De nieuwe service, die een aanvulling zal vormen op de klassieke 48- of 72-uurslevering, zal echter niet alle producten leveren die beschikbaar zijn op het platform. Slechts een selectie van ongeveer 400 producten (zuivel, groenten en fruit, dranken, enzovoort) en 3 gerechten (tegenover 12 bij normale levering) komen in aanmerking. Spoedbestellingen zijn mogelijk tussen 11u00 en 19u00, 7 dagen per week, en zijn gratis voor aankopen van 75 euro of meer. Koopt u voor een lager bedrag, dan wordt er een kost van 4,99 euro aangerekend.

eFarmz wil met deze dienst inspelen op nieuwe consumentengewoonten rond snelheid en convenience, zoals de snelle groei van de quick commerce  in de afgelopen maanden illustreert. "We wilden inspelen op een spontanere vraag van klanten die vergeten waren iets aan hun bestelling toe te voegen of die hun bestelling niet op tijd hadden geplaatst", legt Muriel Bernard, oprichtster van het onlineplatform, uit. "We realiseerden ons dat onze logistiek ons in staat stelt flexibeler te zijn, de producten die in ons magazijn binnenkomen zeer snel te verwerken en sneller te leveren," voegt ze eraan toe. eFarmz werd in 2013 gelanceerd en verwerkt nu tussen 3.000 en 5.000 bestellingen per week in Brussel en Wallonië. Vorig jaar behaalde de e-shop een omzet van meer dan 12 miljoen euro, een stijging met ongeveer 30% ten opzichte van 2020.