Discountketen Lidl opent deze week een nieuwe supermarkt in Turnhout, in een pand waar voordien een winkel van Albert Heijn gevestigd was. Het is de eerste van drie voormalige AH-winkels die omgebouwd worden tot filialen van Lidl.

In maart kondigde Lidl aan dat het drie Belgische Albert Heijn-winkels zou overnemen. De discounter kocht de Albert Heijn-winkels in Leuven, Turnhout en Oudenaarde van Ahold Delhaize, die de winkels moest afstoten om groen licht te krijgen voor haar fusie. Daarbovenop nam Lidl ook één winkelproject over dat nog in ontwikkeling is.

Vier maand later zal in Turnhout de eerste AH opnieuw open gaan als een vestiging van Lidl. Op woensdag 26 juli opent er een ruime winkel van 1.400m² en met 220 parkeerplaatsen. In totaal gaan 34 medewerkers aan de slag op de nieuwe locatie aan de Steenweg op Gierle. Het nieuwe team is een mix van ex-werknemers van Albert Heijn en werknemers uit het oude Lidl-filiaal in Turnhout.

Volgens Lidl past de overname in de expansiestrategie van de keten. Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl België: “De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks willen we zo een 10 tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen.”

Lidl België nam nog twee andere filialen over van Albert Heijn: Oudenaarde en Leuven. Deze openen in september en oktober de deuren.