De eerste Nederlandse Albert Heijn-franchisenemer maakt de oversteek naar België. Frank Scheepers, die een winkel heeft in Grevenbicht, wil op 13 april 2022 zijn eerste Belgische winkel openen in het Limburgse Hechtel-Eksel. 

Na de eerste Nederlandse franchisenemers van Jumbo die op 1 december een winkel willen openen in Bree, maakt nu ook de eerste Nederlandse Albert Heijn-franchisenemer de oversteek naar België. Frank Scheepers wil op 13 april 2022 een supermarkt openen in het Limburgse Hechtel-Eksel, zo vertelt hij aan Distrifood.  Zelf baat hij al een Albert Heijn-winkel uit in het Nederlandse Grevenbicht. Voor zijn nieuwe winkel, die een commerciële oppervlakte van 1.400m2 zal bestrijken, is hij nog op zoek naar enkele teamleden: een manager operatie, een manager vers en een manager service. Zo laat hij weten in een LinkedInpost. 

De ondernemer was al sinds de start van Albert Heijn in België op zoek naar een goede locatie en die heeft hij nu gevonden. "Ik heb tijdens mijn zoektocht naar een goede locatie ook Belgische collega’s geholpen om de systemen van Albert Heijn te leren begrijpen. In die tijd heb ik ervaring opgedaan over wat er allemaal bij komt kijken om in België met een winkel te beginnen. België is dichtbij, maar tegelijk ook zo ver weg. Je hebt bijvoorbeeld te maken met een heel andere regelgeving”, vertelt hij aan onze collega’s van Distrifood. De nieuwe winkel voorziet niet alleen 113 parkeerplaatsen, maar biedt ook een gamma dat voor ongeveer 10% zal bestaan uit Belgische producten, in alle categorieën. De levering gebeurt vanuit het Nederlandse distributiecentrum in Tilburg.