Twee jaar geleden hadden we al aangekondigd dat de eerste Jumbo Foodmarkt zou openen in Gent, maar nu raken ook steeds meer details over de openingsdatum bekend. Volgens installatie- en servicebedrijf Frimex opent het nieuwe concept zijn deuren op 11 september.

“Vanochtend vroeg is Frimex gestart bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Gent België. Op woensdag 11 september opent hier de eerste Jumbo Foodmarkt in België met een oppervlakte van 5.200m2. Vandaag gaan de toppers van Frimex de hoofdverdeelkast plaatsen en aansluiten en alle bouwverlichting monteren zodat vanaf volgende week de vloer aangebracht kan worden”, zo maakte een medewerker van Frimex het nieuws bekend op LinkedIn. Jumbo bevestigt aan Distrifood dat het concept wel degelijk in september zijn deuren zal openen, maar wil de exacte openingsdatum nog niet delen.

Jumbo wil al enkele jaren zijn eerste 'Foodmarkt' in Vlaanderen openen. Er werden twee opeenvolgende aanvragen ingediend bij de autoriteiten: de eerste in 2020 en de tweede in 2022, waarbij de laatste uiteindelijk in augustus van dat jaar werd goedgekeurd. Op dat moment was het de bedoeling om een winkel van 4.600 vierkante meter te creëren. Het belevingsconcept van Jumbo, dat de nadruk legt op verse producten (groenten en fruit, vlees, brood, enzovoort) en ter plaatse bereide gerechten, werd al op een tiental plaatsen in Nederland uitgerold, maar nog niet in ons land. Met de aanstaande opening op de Gentse Vliegtuiglaan, vlakbij de Weba- en Decathlon-winkels, zal dit binnenkort veranderen.