Na zijn entree vorig jaar op de Duitse markt, opent Coolblue eind dit jaar zijn eerste winkel in Düsseldorf. Daarnaast volgen er nog 5 winkels in België en Nederland.

Online elektrospecialist Coolblue maakte vandaag zijn expansieplannen bekend. Tegen eind dit jaar wil het bedrijf zijn eerste winkel openen op Duitse bodem. Het verkooppunt met een oppervlakte van  2.600 m2 zal neerstrijken in hartje Düsseldorf, in het winkelcentrum Kö-Bogen II. Een opvallend gebouw, want het pand heeft de groenste gevel van Europa, gemaakt van maar liefst 30.000 planten. In de nieuwe winkel kunnen klanten terecht voor meer dan 1.000 producten, reparaties of het afhalen van online bestellingen. De winkel is niet de eerste stap die Coolblue zet op de Duitse markt. Vorig jaar konden klanten al witgoed bestellen via de Duitstalige Coolblue-website en app, en lanceerde het al zijn Duitse versie van CoolblueFietst, de bezorgdienst per fiets van Coolblue. 

Winkels in België en Nederland

Naast de eerste winkel in Duitsland opent Coolblue, dat vorig jaar nog een omzet van 2 miljard euro behaalde, dit jaar nog 5 winkels. Vorige maand werd de Coolblue-winkel in Almere al geopend en de komende maanden volgen er meer, onder meer in Kuurne, Rotterdam Alexandrium en Nijmegen. Volgens beginbaas Pieter Zwart zou er iedere maand één winkel moeten bijkomen, dat brengt het totaal aantal Coolblue-vestigingen op 20 tegen eind dit jaar.