Coolblue maakt zijn entree op de Duitse markt. Vanaf vandaag kunnen klanten in de omgeving van Düsseldorf producten via de website en app bestellen. Later dit jaar zullen kleinere producten ook per fiets geleverd worden en volgt er zelfs een eigen winkel. 

Na België en Nederland, wil de keten ook Duitsland gaan veroveren. En de eerste stap is alvast een feit, want vanaf vandaag kunnen klanten in de omgeving van Düsseldorf witgoed bestellen via de Duitstalige Coolblue-website en app. Die worden vervolgens de volgende dag vanuit het magazijn in het Nederlandse Tilburg aan huis geleverd en geïnstalleerd. 

“Vanaf vandaag bieden we aan klanten de omgeving van Düsseldorf de Coolblue-propositie aan”, reageert Pieter Zwart, beginbaas bij Coolblue. “We starten er met het bezorgen en installeren van witgoed. Snel volgen er meer producttypes en diensten en bezorgen we zoveel mogelijk bestellingen van kleine producten bij klanten met de fiets. En ja… er komt binnenkort natuurlijk ook een fysieke winkel.” Nog voor het einde van dit jaar zal het bedrijf zijn eerste Duitse winkel openen en zijn eigen bezorgdienst per fiets CoolblueFietst, of 'CoolblueRadelt' zoals hij in het Duits zal klinken, uitrollen.

Pieter Zwart noemt de expansie een mijlpaal voor Coolblue en benadrukt dat het bedrijf hard heeft gewerkt om zich aan te passen aan de Duitse markt. Dat geldt niet alleen voor de uitbreiding van zijn infrastructuur naar Duitsland, maar ook voor het opzetten van klantgerichte productreizen en het ontwerpen van een Duitse blauwe doos, zak, bestelwagen én fiets. Ter info, Coolblue heeft in totaal 12 winkels in België en Nederland en was vorig jaar nog goed voor een omzet van 1,5 miljard euro.