Ed van de Weerd, de huidige managing director van Kruidvat Nederland, wordt de nieuwe topman van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. Hij zal vanaf 1 juli 2019 Gerard Van Breen opvolgen die het bedrijf na 14 jaar verlaat.

Ed van de Weerd gaat vanaf 1 juli aan de slag als de nieuwe CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux (Trekspleister en Kruidvat). Daarbij zal hij rechtstreeks rapporteren aan Dominic Lai, Group Managing Director van de A.S. Watson Group. Ed Van de Weerd die vorig jaar startte bij A. S. Watson als managing director van Kruidvat Nederland, heeft al talrijke commerciële en leidinggevende functies op zijn naam staan. Hij begon zijn loopbaan in 1993 bij Procter & Gamble, waar hij onder meer werkte als Commercieel Adjunct-directeur. Nadien vervulde hij diverse commerciële functies bij Vodafone, waarna hij in 2006 overstapte naar Ahold. Daar werkte hij onder meer in Tsjechië als Senior Vice President Marketing, Format, Buying & Merchandising. In 2011 vervolgde hij zijn carrière als Commercieel Directeur bij Jumbo Supermarkten, om uiteindelijk vorig jaar te eindigen bij A.S. Watson.

“Ed van de Weerd heeft sinds zijn aanstelling in mei 2018 op zeer positieve wijze bijgedragen aan het merk Kruidvat. Ed staat bekend als iemand bij wie het ondernemen in het bloed zit en voor wie de behoeften van de klant altijd centraal staan. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij met succes invulling zal geven aan de groeiambities van Kruidvat en Trekpleister”, vertelt Dominic Lai, Group Managing Director van de A.S. Watson Group. “In zijn nieuwe hoedanigheid van CEO zal Ed verder bouwen aan een sterke klantgerichte strategie en erop toezien dat Kruidvat en Trekpleister tot de meest populaire merken blijven behoren."

Ed van de Weerd volgt zo Gerard van Breen op die heeft besloten om het bedrijf na een carrière van 14 jaar te verlaten.Van Breen begon zijn loopbaan in 2005 als Regionaal Directeur van Kruidvat Benelux, waarna hij een jaar later werd aangesteld als CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. In 2016 kreeg Van Breen ook de verantwoordelijkheid voor ICI PARIS XL en werd hij benoemd tot CEO van A.S. Watson Benelux.

“Onder leiding van Gerard van Breen hebben al onze formules aan populariteit en marktaandeel gewonnen. Onze klanten stonden bij Gerard altijd voorop en onder zijn leiding zijn succesvolle loyaliteitsprogramma's en e-Commerce activiteiten gelanceerd. Gerard was ook een gedreven lid van het Global Corporate Social Responsibility Committee van de groep. Een van de belangrijkste mijlpalen hierin was zijn besluit om te stoppen met de verkoop van tabaksproducten in Nederland en België. Hij slaagde erin bijzondere prestaties te combineren met uitstekende bedrijfsresultaten”, besluit Dominic Lai.